Balık, havuç, patates, soğan, kereviz, defne yaprağı, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, su
Kalamar, un, mısır unu, tuz, karabiber, limon, zeytinyağı, sarımsak, maydanoz
Karides, tereyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, maydanoz
Karides, domates, biber, sarımsak, mantar, kaşar peyniri, zeytinyağı, tereyağı, tuz, karabiber, pul biber
Midye, un, mısır unu, yumurta, tuz, karabiber, limon, ayçiçek yağı (kızartmak için)
Balık fileto, soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, ekmek içi, karabiber, kimyon, tuz, zeytinyağı
Ahtapot ızgara kol, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, maydanoz
Jumbo karides, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, maydanoz
Levrek, simit, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber
Levrek, yufka, soğan, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber
Ahtapot, domates, biber, soğan, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, maydanoz
Balık fileto, yufka, soğan, sarımsak, maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı, yumurta
Hellim peyniri, tuz, su, süt (genellikle koyun ve keçi sütü karışımı), nane (bazı çeşitlerde), zeytinyağı (ızgara veya kızartma için)
Jumbo karides (bütün), zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, limon dilimi, maydanoz, taze kekik
Kalamar, pirinç, soğan, maydanoz, dolmalık fıstık, kuş üzümü, zeytinyağı, baharatlar (karabiber, yenibahar, tarçın), tuz, limon dilimi
Kıyma (dana ve kuzu karışımı), soğan, sarımsak, ekmek içi, yumurta, maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, zeytinyağı veya tereyağı (kızartma için)
BALIK TAN YAPILMAKTADIR.
Patlıcan, beyaz peynir (veya kaşar peyniri), zeytinyağı, domates, biber, tuz, karabiber, maydanoz, sarımsak (isteğe bağlı)
Ege otları (radika, ebegümeci, turp otu, arapsaçı gibi), zeytinyağı, sarımsak, tuz, limon suyu, pul biber (isteğe bağlı)
Tarak midyesi (scallop), tereyağı, sarımsak, tuz, karabiber, limon suyu, maydanoz
Yerli kalamar, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, limon suyu, maydanoz, roka, kırmızı soğan
Yerli kalamar, un, mısır unu (isteğe bağlı), tuz, karabiber, limon, zeytinyağı veya ayçiçek yağı.
Pastırma, kaşar peyniri, yeşil biber, domates, yufka, sıvı yağ.